maanantai 16. toukokuuta 2016

Pupujen esittely

Saan aika useesti instagramissa kysymyksiä mun pupuista,
joten ajattelin omistaa kokonaa tän postauksen mun pitkä korville :)
Koitan kirjoittaa mahdollisimman laajasti, jotta saatte tietää juuri sen mitä haluatte :)

Tosiaa nää kanit on puol sisaruksia (sama emä)

Cathy's Casablanca
''Bono, Bonbon, Bonzki, Ukko''
Risteytys (New Zealand Rex  x  Rex)
Uros (kasturoitu)
Ruskea viittakuvio
syntynyt 30.3.2014
Omana 6.6.2014

Sukutaulukko:
i. Aquabunny's Raven ii GG-12 Teddy Boyiii
iie
ie JV-12 GG-11 Red boy iei
iee
e. Cathyei Mafioso eii
eie
ee Looks Like Pretty eei Hårdy's Vinzent
eee GG-10 Look Like Expression

Luonteeltaan Bono on oikea mamman mussukka. Hakeutuu aina ihmisen luokse hakemaan herkkuja ja rapsutuksia. Tätä poikaa voi rapsuttaa mistä vain, ilman että pakenee paikalta.
Bono on n. 5kg, eli isohko pupu. Johtuen siitä, että isä on New Zealand Red, joka painaa lähemmäs 7kg. Ehdoton lempiherkku on banaani ja tilli. Myös basilika, päärynä ja vesimeloni kelpaa pojalle. Bonon emä on estekani, mutta Bono ei oikein sovellu siihen raskaan rakenteensa vuoksi. Kyllähän hää hyppää mitä vain, mutten uskalla hypyttää ettei jalat mene (ehkä hieman pyöreähkö poika) Bonon erikois temppu on heittää herkkupurkin kansi, saadakseen namuja.Kuinka Bono joutui minulle?
Lisäsin joskus aikoinaan Bonon kasvattajan fb kaveriksi (keppihevos maailmasta lopettanut) Selasin yks päivä facebookin etusivua, ja huomasin että hänelle oli syntynyt ns ''vahinko vauvoja'' olin ihan haltioissani. Bono oli koko porukan musta lammas, eli kaikki muut poikaset oli ketunpunaisia perhosia, muttä tää oli ainut ruskea viittakuvioinen. Muistan sen ku tuo ylläoleva kuva oli ja siellä luki että ''Bono kaipaa vielä kotia'' Olin heti tarjoutumassa omistajaksi. Äitikin suostui pitkän puhuttelun jälkeen hakemaan pojan, ja nythä se ei meinais tästä luopua millää!
Bonon lisäksi sisaruksia oli 4kpl------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Mikä-Mikä-Maan Tiikerililja
''Lilla, Rimpula, Rääpäle, Tirppana, Lillukka''
Rex
Naaras
Syntynyt 23.1.2016
Omana 24.4.2016


Sukutaulukko:
i. Mioii iii
iie
ie iei
iee
e. Cathyei Mafioso eii
eie
ee Looks Like Pretty eei Hårdy's Vinzent
eee GG-10 Look Like ExpressionLuonteeltaan Lilla on tumma ja tulinen. Ei mielellään ole ihmisen kanssa kontaktissa. Juuri ja juuri saa yhden silityksen vetästä selästä, ni pikkune juoksee jo karkuun. On silti rotunsa edustajana rohkea ja utelias. Lilla omistaa siis erikois karvan. Eli n.17mm ja osottaa suoraa ylöspäin, joka tekeekin tästä rodusta oikein pehmoisen ja samettisen tuntuisen. Nimensä mukaisesti Lilla on pieni tirppana, ja painaa tällä hetkellä alle kilon. Isästä ei niinkään tietoa onko Rex vai Minirex, joka määrittää suurinpiirtein tytön painon isona. Emä reilu 2,5kg
Tämä neiti tarvitsee napakat otteet hoitajaltaan. Hyppää mielellään ja oppii todella nopeasti.
Herkuksi on osottautunut bamaani ja basilika. Melkeempä kaikki samat herkut uppoaa, kuin Bonollekkin.


Kuinka Lilla joutui minulle?
Kyseessähän on sama kasvattaja, kuin Bonollakin.
Kasvattaja tuli kertomaan, että Kidalle on tulossa poikasia, ja lupasi varata minulle ihan ensimmäisenä. Pupu vauvoja syntyi Lillan lisäksi 6kpl, joista 3kpl oli mustia ja loput musta valkosia viittoja. Oltiin jo sovittu, että minulle tulisi tyttö, ja huonoksi onnekseni kaksi ainoaa tyttöä oli mustia. Olin kerennyt jo unelmoimaan kirjavasta pupusta, mutta tälläne hienohelma meille päätyi. Oon silti tosi onnelline, koska loppujen lopuks tää on ihana tyttö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti